Helden van de Heide; TVA ontwerpt 3 woongebouwen op terrein Elias Beeckmankazerne

Helden van de Heide; TVA ontwerpt 3 woongebouwen op terrein Elias Beeckmankazerne

TVA architecten heeft, middels een gewonnen prijsvraag, drie prachtige woongebouwen mogen ontwerpen op het terrein van de Elias Beeckmankazerne in Ede. Een plek met volop karakter van de oude kazernegebouwen, het omringende bos en de locatie dicht bij de heide. Deze elementen vormde de inspiratie voor Helden van de Heide.
Het ontwerp is een ensemble van 3 woongebouwen die op een gezamenlijke, geheel verdiepte parkeerlaag, liggen. Een natuurlijk heide landschap, ontworpen door @loosvanvliet, wordt als een glooiend tapijt over het parkeren heen gedrapeerd. Het landschap loopt tot aan de gevels en door over de balkons en geeft het gevoel dat je op de heide woont. Als zwevende lagen boven dit horizontale doorlopende landschap hebben we met een verspringende stapeling van horizontale vloerranden een lichtvoetig, luchtig en transparant architectonisch beeld gecreëerd.
In het project was er bijzondere aandacht voor natuurinclusief, klimaatadaptief, duurzaam en circulair bouwen. Met verschillende landschappelijke en gebouwgebonden oplossingen zijn met het bouwteam verschillende mooie integrale oplossing ontworpen zoals o.a. waterretentie onder de heide deklaag, herbruikbare Clickbrick gevelstenen en holle gevelbanden waarin geïntegreerde nestkasten zitten.

De appartementen van één toren worden verhuurd door Woonstede, de andere twee torens gaan na de zomer in verkoop.
Lees meer over Helden van de Heide