Bouwinspiratiedag 2024

Vandaag vindt voor de 9e keer de Bouw Inspiratiedag plaats. Op deze dag kunnen leerlingen van groep 7 en 8 afkomstig van basisscholen uit de regio Foodvalley via verschillende activiteiten kennis maken met de wereld van bouw, architectuur en techniek. Wij dragen hier graag ons steentje weer aan bij en ontvangen ook groepjes leerlingen om ze te leren omgaan met vormen en bekende bouwwerken.

Wonen op het Balkon in Maassluis deel 2: De Ebro

Wederom fantastisch wonen aan de Nieuwe Waterweg! TVA architecten heeft De Ebro ontworpen als het vijfde en ook het laagste gebouw in een reeks van vijf. Alle 32 appartementen zijn georiënteerd op het water en op de zon. Doordat het gebouw maximaal vijf lagen hoog mocht zijn, hebben alle woningen zicht op het water en op de langsvarende schepen.
De combinatie van transparante gevels en strakke witte kaders aan de waterzijde sluiten goed aan bij de Neerlandia. De Ebro is inmiddels opgeleverd!

Opdrachtgever: ontwikkelingscombinatie “Het Balkon van Maassluis” (BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Maasdelta Groep)
Aannemer: Waal

Wonen op het Balkon in Maassluis deel 1: Neerlandia

Op een fantastische locatie aan de Nieuwe Waterweg in Maasluis heeft TVA architecten, in opdracht van ontwikkelingscombinatie “Het Balkon van Maassluis” (BPD en Maasdelta Groep) een zestal woontorens ontworpen. Het stedenbouwkundig plan “Het Balkon” is van Ashok Bhalotra (Kuiper Compagnons). Komende drie weken brengen we de laatste 3 woontorens in beeld (Neerlandia, Ebro en Het Baken). Vandaag aandacht voor de Neerlandia! Vanaf de woonkamer en het balkon hebben alle 76 appartementen uitzicht op het water en de langsvarende schepen richting de haven van Rotterdam. Je beleeft werkelijk 365 dagen een vakantiegevoel als je hier woont!

Opdrachtgever: ontwikkelingscombinatie “Het Balkon van Maassluis” (BPD en Maasdelta Groep)

Aannemer: Waal

Helden van de Heide

Mooi en duurzaam wonen aan de rand van de Veluwe op de voormalige Elias Beeckmankazerne in Ede. De eerste Helden van de Heide met 42 sociale huurappartementen van Woonstede is uit de steigers. Nu nog de resterende werkzaamheden tot aan de oplevering.
De uitvoering van de twee andere Helden van de Heide met in totaal 87 koopappartementen en een gemeenschappelijk paviljoen is gestart.
In dit project is er bijzondere aandacht voor natuurinclusief, klimaatadaptief, duurzaam en circulair bouwen. Met verschillende landschappelijke en gebouwgebonden oplossingen zijn met het bouwteam verschillende mooie integrale oplossing ontworpen.

Oplevering eerste H-flat

Samen met opdrachtgever De Goede Woning en bouwbedrijf Nikkels is woensdag stilgestaan bij de oplevering van het eerste van de zes te bouwen H-flats in Apeldoorn.

Voor TVA begon dit als een opdracht voor een grootschalige renovatie van de kenmerkende H-flats, maar al snel bleek dat er op bouwfysisch en bouwtechnisch grote ingrepen nodig waren om te voldoen aan de moderne eisen dat sloop en nieuwbouw de enige optie was. Maar dan wel met behoud van het karakter en de herkenbare vorm van de H-flats.

 

Hoogste punt woonhuis bereikt

De bouw van het door TVA architecten ontworpen duurzame woonhuis in Veenendaal, Salamander kavel 7, is in volle gang. Na een snel en plezierig verlopen ontwerpproces en uitwerking is de bouw volop in uitvoering. Maandag is het hoogste punt gevierd, op naar de oplevering!

 

Start bouw appartementen Wapenveld

Afgelopen woensdag is samen met opdrachtgever Triada, gemeente Heerde en aannemer Schutte Bouw het startschot gegeven voor de bouw van 17 levensloopbestendige sociale huurappartementen op een inbreidingslocatie in Wapenveld.

TVA architecten ontwierp dit blokje wat met drie bouwlagen aansluit op de hoogte van de omliggende bebouwing. Door de ligging en hoogte vormt het een natuurlijk einde van het dorpsplein en geeft het een meer besloten gevoel. In het ontwerp wordt met een afwisseling van verschillende metselwerktinten, een speels spel met gevelopeningen en verdiepte balkons een afwisselend en kleinschalig blokje gemaakt dat goed past binnen de pandsgewijze kleinschalige bouw in het dorpscentrum.

TVA wenst u fijne feestdagen!

Dit jaar hebben we met ons bureau weer aan allerlei mooie projecten mogen werken.

Wij nodigen u uit om de digitale galerij te bekijken met de collectie van onze meest recente projecten.

Wij bedanken iedereen voor de samenwerking. Fijne feestdagen en een gezond 2024 gewenst!

 

Rondleiding ’t Quadrant Apeldoorn

Vorige week maandag waren wij op uitnodiging van BEMOG Projekt Ontwikkeling samen met de wethouder voor volkshuisvesting en ruimtelijke ordening van Apeldoorn en drie medewerkers van de gemeente aanwezig bij de rondleiding door ’t Quadrant. ‘t Quadrant bevat 46 koopappartementen in diverse afmetingen en prijsklassen en is gelegen in de wijk Groot Zonnehoeve in Apeldoorn. TVA architecten heeft met veel plezier aan dit project gewerkt. We zijn enorm trots op het resultaat en hoe fijn is het dat de andere partijen die zich hiervoor ingezet hebben dit enthousiasme delen!

Wij bedanken BEMOG en de gemeente Apeldoorn voor de prettige samenwerking.