Bureauexcursie TVA architecten

Met ons team zijn we donderdag en vrijdag op excursie geweest naar Brussel en Antwerpen.

Onze oud-collega Bogdan Saileanu heeft ons de eerste dag Brussel laten zien.  Bedankt Bogdan voor de mooie rondleiding en leuk je weer te zien!

De tweede dag hebben onze collega’s Geurt en Sjoerd ons rondgeleid in Antwerpen.

Twee dagen boordenvol met architectuur, fietsen door de stad, prachtig weer, oude verhalen ophalen, gezelligheid en lekker eten en drinken.

Start verkoop “Helden van de Heide” op 3-11-2022

TVA architecten heeft, middels een gewonnen prijsvraag, drie prachtige woongebouwen mogen ontwerpen op het terrein van de Elias Beeckmankazerne in Ede.

Een plek met volop karakter van de oude kazernegebouwen, het omringende bos en de locatie dicht bij de heide.

 

Vanavond vindt bij Jorisbrood in Ede het verkoopevenement plaats waar de appartementen van gebouw de Arthur en de Elias in verkoop gaan.

Tijdens deze avond zijn wij en andere betrokken partijen aanwezig om dit plan toe te lichten.

Urban Villa’s tussen het groen….

Al enige tijd geleden zijn de laatste twee (van de vier) Urban Villa’s opgeleverd op landgoed Sancta Maria in Noordwijk. We hebben onze fotograaf gevraagd hier met mooi weer langs te gaan nu de bomen nog groen zijn. Wat zijn we trots op dit resultaat!

Voor foto’s van het complete plan, kunt u kijken op de projectpagina.

Leendert-Jan 20 jaar bij TVA

Onze trouwe collega Leendert-Jan Huyser is alweer 20 jaar bij ons in dienst! Trots op je ontwikkeling in die periode en op de mooie projecten waar je aan hebt gewerkt! Op naar de volgende 20 jaar!

Helden van de Heide; TVA ontwerpt 3 woongebouwen op terrein Elias Beeckmankazerne

TVA architecten heeft, middels een gewonnen prijsvraag, drie prachtige woongebouwen mogen ontwerpen op het terrein van de Elias Beeckmankazerne in Ede. Een plek met volop karakter van de oude kazernegebouwen, het omringende bos en de locatie dicht bij de heide. Deze elementen vormde de inspiratie voor Helden van de Heide.
Het ontwerp is een ensemble van 3 woongebouwen die op een gezamenlijke, geheel verdiepte parkeerlaag, liggen. Een natuurlijk heide landschap, ontworpen door @loosvanvliet, wordt als een glooiend tapijt over het parkeren heen gedrapeerd. Het landschap loopt tot aan de gevels en door over de balkons en geeft het gevoel dat je op de heide woont. Als zwevende lagen boven dit horizontale doorlopende landschap hebben we met een verspringende stapeling van horizontale vloerranden een lichtvoetig, luchtig en transparant architectonisch beeld gecreëerd.
In het project was er bijzondere aandacht voor natuurinclusief, klimaatadaptief, duurzaam en circulair bouwen. Met verschillende landschappelijke en gebouwgebonden oplossingen zijn met het bouwteam verschillende mooie integrale oplossing ontworpen zoals o.a. waterretentie onder de heide deklaag, herbruikbare Clickbrick gevelstenen en holle gevelbanden waarin geïntegreerde nestkasten zitten.

De appartementen van één toren worden verhuurd door Woonstede, de andere twee torens gaan na de zomer in verkoop.
Lees meer over Helden van de Heide

Feestelijke opening Mooi Leven Huis Bennekom

Op 22 juni vond de opening van het Mooi Leven Huis in Bennekom plaats. Dit is een initiatief van ouders met als doel huis en thuis te realiseren voor hun kinderen met een uiteenlopende zorgvraag.

Met veel plezier hebben wij aan dit project gewerkt, wat mooi om nu te zien dat de bewoners en hun familie blij zijn met hun gebouw.

Mooi Leven Huis is een nieuw zorgwoningenconcept. Inmiddels wordt op verschillende locaties aan Mooi Leven Huizen gewerkt. TVA is momenteel op verschillende locaties bezig met zorgwoningen, hierover volgt binnenkort meer.

“Start Bouw moment” Stadswachter Veenendaal

Op 22 juni waren de toekomstige bewoners en TVA architecten door Kelderman Bouw uitgenodigd om een bezoek te brengen aan de bouwplaats van de Stadswachter Veenendaal. We zitten nog in het begin van het bouwproces maar wij hebben er alle vertrouwen in dat het erg mooi wordt!

Voetballen in Malawi

Vorig jaar vertrok onze collega Gerwin voor een klein jaar naar Malawi. TVA stuurde hesjes, voetballen en keepershandschoenen. Geweldig om te zien hoe het allemaal door de jeugd gebruikt wordt inmiddels en Gerwin kan “zijn” sport blijven beoefenen.

 

 

 

Land van Anna, natuurlijk wonen in het groen

Daar waar de beek “De Nieuwe Ley” af en toe buiten zijn oevers treedt en daarmee het Beekdal tot leven brengt, ontwerpt TVA architecten villa’s en appartementen die een verbinding aangaan met het landschap.

Land van Anna heeft haar eigen magazine!

Op zaterdag 18 juni gaat de verkoop van start.