TVA architecten

Met een team van ongeveer twaalf personen creëren wij een betere leef- of werkomgeving

Bureauprofiel

In 1992 startte Theo Verburg in Veenendaal als zelfstandig architect. Sinds 1996 is Ede de thuisbasis voor Theo Verburg Architecten. Sinds 2017 vormen Nourdin Alou en Jeroen Heiblom de directie en werken we met een hecht team aan een breed scala van inspirerende opdrachten. In 2021 is onze naam veranderd in TVA architecten.
Vol enthousiasme ontwerpen we woningbouw in alle sectoren, bedrijfspanden en (semi-)openbare gebouwen. We reageren daarbij sterk op de omgeving: of het nu stadsvernieuwing betreft of een Vinexlocatie, nieuwbouw of verbouw, een enkel ontwerp of een totale buurt.

Samenwerking met de opdrachtgever

Een bijzonder gebouw ontstaat in nauwe samenwerking met de opdrachtgever, de stedenbouwkundige en de uitvoerende partijen. In het ontwerpproces vervult de opdrachtgever een cruciale rol. Door daarin kritisch naar de wensen van de opdrachtgever te luisteren, komen we regelmatig met onverwachte oplossingen. Met behulp van onze ervaring en ideeën op het gebied van licht, ruimte en de routing, streven wij naar een ontwerp dat verder gaat dan de formele eisen. Hierin gaan wij de discussie niet uit de weg, waardoor we samen met de andere betrokkenen alles uit een project kunnen halen wat erin zit.

Motto

Architectuur is een kunstvorm. Tegelijkertijd zijn gebouwen ultieme gebruiksvoorwerpen. En dus treuren we niet om de beperkingen van de uitvoerige bouwregelgeving, maar benutten we de kansen. Door rekening te houden met de andere partijen in het bouwproces, kunnen we praktische, duurzame en flexibele gebouwen ontwerpen. Vergaande kennis van bouwsystemen en technisch inzicht maken onze ideeën uiteindelijk tot in het kleinste detail goed uitvoerbaar.

BIM

BIM (building information model) is een nieuwe stap in de ontwikkeling van ons vakgebied. Met BIM bouw je het gebouw digitaal net zoals je het in het echt zou bouwen. Doordat de diverse betrokken partijen in één model tekenen wordt informatie optimaal uitgewisseld en wordt er niet onnodig dubbel getekend. TVA investeert in de toekomst en gebruikt daarom waar mogelijk BIM.